Gå videre til innhold
Med en bitteliten modul som kobles til Telias LTE-M skal Nordic Semiconductor fremme innovsjon på tvers i IoT-markedet.
Med en bitteliten modul som kobles til Telias LTE-M skal Nordic Semiconductor fremme innovsjon på tvers i IoT-markedet.

Pressemelding -

Telia Norge først i Norden med IoT-teknologien LTE-M

Telia Norge er nok en gang først i Norden med en ny teknologi som er skreddersydd for tingenes internett. LTE-M er nyeste tilskudd i Telias teknologiportefølje, og den er allerede tatt i bruk: med en ny modul koblet til LTE-M skal det norske selskapet Nordic Semiconductor fremme innovasjon av nye produkter og akselerere adopsjon av eksisterende produkter på tvers av IoT-markedet.

– Med LTE-M har vi et nytt verdifullt verktøy i vår portefølje, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge. – Teknologien er spesiallaget for enheter som trenger større båndbredde og bedre toveiskommunikasjon enn det NB-IoT kan tilby, men med samme egenskaper som NB-IoT, som svært lang batterilevetid og svært god dekning både over og under bakken.

Telia Norge har tradisjon for å være først ute med ny teknologi. I desember 2016 var Telia første operatør i Norden som lanserte støtte for Narrowband IoT (NB-IoT), og i løpet av 2017 inngikk selskapet partnerskap med aktører innen blant annet landbruk, småbåthold, havbruk, utebelysning og renovasjon. I høst startet Telia testing med LTE-M i nettet sitt, nok en gang som første nordiske operatør. Nå er første samarbeid med en partner som benytter teknologien klart:

– Vi opplever en etterspørsel etter IoT-teknologi som LTE-M og NB-IoT som mangler sidestykke, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – Det er et enormt potensiale for mobiltilkobling til IoT-produkter, men tilgjengelighet av moduler som støtter LTE-M har vært en begrensende faktor i kommersialiseringen. Derfor var det nærliggende å la Nordic Semiconductor få tilgang til dette nettet som en av de aller første brukerne. De har utnyttet muligheten og utviklet en modul kalt nRF91 som er konstruert for å fremme innovasjon av nye produkter og akselerere adopsjon av eksisterende produkter på tvers av IoT-markedet. Vi har bidratt med våre erfaringer, vår kunnskap om markedet og delt våre ambisjoner innenfor IoT med Nordic Semiconductor i deres utviklingsløp av den nye teknologien.

Senker terskel for digitalisering
Løsningen fra Nordic Semiconductor har flere egenskaper som gjør at den skiller seg fra nåværende løsninger på markedet: modulen har ekstremt god brukervennlighet for mobiltilkobling, lavt strømforbruk, vesentlig mindre størrelse enn allerede eksisterende moduler, samt innebygd sikkerhet. Terskelen for å komme i gang uten omfattende erfaring og kunnskap er senket betraktelig og åpner opp for flere nye og revolusjonerende applikasjoner i markedet. Eksempler på aktuelle bruksområder er logistikk og aktiv sporing, «smart city», smart jordbruk, industrielt vedlikehold, «wearables» og medisinsk utstyr.

– Som en norsk bedrift setter vi stor pris på vårt gode samarbeid med Telia Norge og det faktum at de deler vår visjon om å gjøre mobiltilkobling enkelt og tilgjengelig for alt annet enn kun mobiltelefoner. Vi synes det er spesielt spennende å koble opp vår løsning til Telias nettverk her i Norge, sier Thomas Embla Bonnerud, Director of Strategy and Investor Relations i Nordic Semiconductor.

Over hele landet i 2019
– Vi har en svært offensiv plan for utrulling av LTE-M og Narrowband IoT, og planen er at vi i løpet av 2019 vil ha full støtte for begge teknologier i hele vårt nettverk på lik linje med 4G-dekningen vår, forteller Wigum. – Med det legger vi til rette for at stort antall produkter og aktører kan ta i bruk de nye teknologiene og la digitaliseringen virkelig skyte fart. Vi forventer at et stort antall produkter vil ta i bruk disse nye teknologiene allerede i år.


Fakta LTE-M1:
LTE Category M1 (LTE-M1) er en ny kommunikasjonsteknologi som gir svært god dekning innendørs, utendørs og under bakken, og er ideell for ting som går på batteri og av og til sender større mengder data via nettet, inklusive lyd/tale. LTE-M1 fungerer nesten hvor som helst, er kostnadseffektiv og kobler enheter enklere og mer effektivt på det eksisterende 4G-nettet.

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge